top of page

"Kjente Merker Med Rimelige Priser i Kjøpesentre i Antalya"

 KOMBINER DIN TANNBEHANDLING MED FANTASTISK FERIE       
 Antalya,Tyrkia: Den vakreste byen
    Antalya er en turistby ved kysten i Tyrkia. Her bor du midt mellom herlige sandstrender og byliv med shopping, barer og restauranter. Selv om Antalya nå omtales som turisthovedstad i Tyrkia, er det deler av byen som fremdeles er autentisk. I gamlebyen, Kaleiçi, ser du verneverdige bygninger og opplever en sjarm og atmosfære som du ikke finner ellers i byen. Moskeer og annerledes arkitektur gjør gamlebyen både interessant og hyggelig. Har du først beveget deg fra solsengen, kan du like gjerne oppleve litt mer av det Antalya har å by på. Byen er nemlig rik på museer. Det arkeologiske museet er absolutt verdt et besøk.
   
    Antalya er en god shoppingdestinasjon, og en siste minutt-reise lar seg enkelt kombinere med litt ekstra pengebruk. I gamlebyen finnes det for eksempel en stor basar, hvor du kan få tak i gull, krydder, lærvarer og andre lokale spesialprodukter. Kjøpesenteret Terracity er det største i byen. Her finner du kjente merkevarer og mer enn 150 butikker. Hvis du vil skjemme deg bort på annet vis, kan ulike spavarianter anbefales. Selv en enkel, men nydelig hamam vil gi deg ny glød. Er det andre gleder du er ute etter, kan du også oppsøke et hektisk uteliv. Både paraplydrinker og mocktails er å få servert når strendene blir til strandbarer på kveldstid. Antalya har dessuten et rikt kjøkken. Det tyrkiske kjøkkenet sies å være ett av verdens beste.
   
    Været: På vestkysten og i sør regner det nesten aldri om sommeren, så lengter du etter sol og varme er du mer eller mindre garantert fint vær her. Hva er mer irriterende enn regn i Syden liksom. Det slipper du på den tyrkiske riviera.
   
     Tyrkia er et fargerikt samfunn og i motsetning til her hjemme hvor alt skal være svart eller hvitt, eller nyanser av det, er det forfriskende å komme til et sted der tallerkenene kan være gule og skjørtene rosa. Sterke farger gir oss energi og bidrar til at vi føler oss gladere og blir mer opplagte på ferie. Ingenting er bedre enn det.

   

     Prisnivået: Det er mye billigere enn de andre charterfavorittene, og uansett hva du skal handle får du det rimeligere her. Bare husk på at mye er kopivare, laget i ekte materiale men uten lov til å sette på det berømte merket Gucci, Versace eller hva det nå måtte være.

    Eksklusive hoteller, god mat, ekskursjoner og annet moro er ellers rasende billig, så her kan du virkelig leve som en greve på ferie.

   

     Hammamet: Badstue, skrubbing og massasje er det ingen som kan bedre enn tyrkerne, og et besøk i Hammamet er den perfekte starten på en etterlengtet ferie for en sliten kropp.

   

     Bazarene: I Tyrkias bazarhaller er det mye spennende å shoppe, og du kan gjøre kupp på alt fra krydder og krukker til tepper og klær. Men her gjelder det også å være en kløpper til å prute, ikke være redd for å komme med et skambud samt å ha ryggmarg nok til å gå når du ikke får varen til den prisen du vil betale.

Å handle i Tyrkia er et spill, men er du med på leken kan det bli mange morsomme opplevelser og du vil garantert gjøre mange gode kjøp.

 

     Maten: Det tyrkiske kjøkkenet regnes for å være et av de tre beste i verden, så her kan du virkelig få mange gode, kulinariske opplevelser. Bare pass på at du googler opp de beste restaurantene i forkant, for her som i alle andre land kan man spise ekstremt bra og ekstremt dårlig.

    Båtturene: Enten du velger deg en dagstur eller overnattingstur med båt bør du benytte sjansen til til å komme deg ut på havet mens du er i Tyrkia. Det klare vannet, muligheten til å se delfiner, sole seg på dekk, hoppe i have fra båten og spise selvfanget blekksprut en fantastisk opplevelse. Husk bare solkrem med høy faktor for her snakker vi om lange og hete timer.

    Turkish Delight: Gelegodteriet du kan få i alle varianter er tyrkernes svar på italienernes is. Prøv det og du vil oppleve en bit av ekte tyrkisk matkultur. Smaken er som kjent som baken, men uansett har du smakt på noe annerledes enn hva vi nordmenn er vant med, og det er jo en av de tingene som er så bra med å reise. De små og store opplevelsene.

    Gull: Ja, siden alt er billigere i Tyrkia gjelder jo også dette gull, så her har du muligheten til å handle flotte smykker til en billigere penge.

Et kjede du har drømt om å eie, eller en fet gullring som får deg til å fremstå som en filmstjerne? Utvalget er stort så ikke gå glipp av sjansen.

 

    Spare mer penger på Tyrkiaferien

Å legge ferien til Tyrkia kan bli en fornøyelse for lommeboken. Enda flere penger kan du spare på å booke hotell og fly selv. Beste tannleger i Antalya. Beste tannklinikk i Tyrkia. 

bottom of page