top of page
Rot kanalbehandling :

 

   Den vanligste årsaken til rotbehandling er at nerven inne i tannroten (pulpa) har tatt skade og er betent. Dette kan blant annet skyldes karies, lekkasje i en fylling, periodontitt (tannløsning), tanngnissing eller et slag mot tannen. Dette kan faktisk foregå helt symptomfritt, men ofte kan det kjennes murring eller økt sensitivitet for kaldt og varmt, hevelse og ømhet. Nerven og det døde vevet inne i roten må derfor fjernes før rotkanalen fylles med rotfyllingsmateriale. 

 

Hvorfor rottkanalbehandling?

 

    Tenner har ikke muligheten til å behandle seg som det er tilfellet i andre vev i kroppen vår, som levende vev (pulp) eller nerver. Av denne grunn, hvis det er betennelse i disse vevene, er det nødvendig med kanalbehandling. Store karies, tidligere påførte dype fyllinger, tannskjæringsoperasjoner, sprekker og brudd på tenner, etc. kan føre til at massen blir betent, selv om det ikke er karies. Hvis inflammet masse ikke behandles, kan det forårsake smerte, abscess og tap av tenner i fremtiden.

Har rottkanalbehandling forårsaket smerte?

 

    Smerten under behandlingen kan minimeres eller elimineres helt, takket være moderne anestesiteknikker. Det kan være liten smerte eller følsomhet etter behandlingen. Hvis du har slike klager, vil tannlegen foreskrive deg passende smertestillende midler.

 

Er rottkanalbehandling mulig i alle tenner?

 

    For visse tenner kan rotkanalbehandling ikke være egnet. Hovedfaktorene er tilstopping i kanalene, tilstedeværelse av brudd i roten, utilstrekkelig benstøtte eller skade på tennene i den utstrekning at restaurering er umulig. Beste tannleger i Antalya i Tyrkia. Vi jobber med høy teknologi.

bottom of page